Välkommen till Camps skola!

Camps skola

Friluftsdag för grundskolan

GÖR DET ROLIGT. LÄR PÅ RIKTIGT.

Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. Då smyger sig kunskapen på, ibland utan att man tänker på det.

Under en eller två friluftsdagar – ett Real Camp – ger du dina elever möjligheter till upplevelsebaserat lärande i en äventyrlig och inspirerande miljö. Vi har Skånes Djurpark och Frostavallens strövområde som bas där dina elever får erfarenheter och kunskaper om hållbar utveckling för djur, natur och människa. Vi jobbar ämnesövergripande på ett roligt och meningsfullt sätt som ger kunskaper på riktigt. Kunskaper som håller i längden. Våra friluftsdagar leds av elever från Realgymnasiets utbildning Natur & Äventyr. De får utbildning, stöd och coaching av skolornas lärare och personal från Skånes Djurpark.

Vi törs lova att Real Camp ger dig, dina elever och ledarna från Realgymnasiet minnesvärda upplevelser för livet!

Real Camps ledord: Kreativitet, Rörelseglädje, Kunskap, Förståelse, Reflektion

0
djurarter
väntar på dig
0%
upplevelse

Du väljer paket

Det finns stort utrymme att påverka innehållet i samtliga paket om du skulle vilja. Ett Real Adventure går exempelvis att förlägga på andra platser. Och du kan enkelt byta ett ämne mot ett annat om det skulle passa bättre för din klass. Men för att göra livet lite lättare finns tre olika paket att utgå ifrån.

100% Djur och Natur

Här står djur och natur i fullt fokus. Eleverna möter parkens invånare på nära håll och lär känna naturen och omgivningarna. De får kunskaper om djurens och växternas betydelse men också olika perspektiv på hållbarhet.

Aktiviteter: Guidad rundvandring, miljöberikning (mata djur) och växt- och artkunskap.

Ämnen: Biologi, naturkunskap, geografi, samhällskunskap och idrott och hälsa.

Plats: Skånes Djurpark

Längd: 1 eller 2 dagar

30% Djur & natur och 70% Äventyr

Här får eleverna genomföra olika aktiviteter kopplade till djurens egenskaper, både i djurparken och dess närområde. Genom att utforska olika perspektiv på djur och växter förstår eleven på ett roligt och kreativt sätt sammanhang i naturen. Real Wild innebär även problemlösning ger en härlig gemenskap i gruppen.

Aktiviteter: Guidad rundvandring, växt- och artkunskap, flottbygge, naturparkour, orientering, vandring, fiske, matlagning, teambuilding och överlevnadskunskap.

Ämnen: Biologi, idrott och hälsa, naturkunskap och geografi.

Plats: Skånes Djurpark och Frostavallens strövområde.

Längd: 1 eller 2 dagar

100% Äventyr

Maximalt med upplevelser genom olika aktiviteter i naturen. Dessa äventyrliga utmaningar och uppdrag främjar kunskaper om djurens och växternas betydelse ur olika perspektiv på hållbarhet. Efter ett Real Adventure har vi-känslan i gruppen stärkts och minnesvärda ögonblick upplevts. Kanske har man provat något man aldrig kunnat föreställa sig.

Aktiviteter: Flottbygge, naturparkour, orientering, vandring, fiske, matlagning, paddling, terrängscykling, teambuilding och överlevnadskunskap.

Ämnen: Idrott- och hälsa, hem- och konsumentkunskap.

Plats: Skånes Djurpark, Frostavallens strövområde eller annat naturområde.

Längd: 1 eller 2 dagar

DAGAR MED ÄVENTYR, LIVET I EN DJURPARK OCH MÖTE MED DJUR!

Äventyret börjar i basecamp, beläget högst upp i djurparken. Här lever och bor ni tillsammans i en tältby precis bland de vildaste djuren. Laga mat vid lägerelden och somna tillsammans under bar stjärnhimmel. Varje dag klurar ni tillsammans på ledtrådar som tar er vidare mot lösningen på ert spännande uppdrag. Längs vägen lär du känna nya lägerkompisar och kanske inte minst dig själv. Vågar du hänga med på kvällsvandring i Skånes Djurparks mörka skoga? Ta chansen att komma läskigt nära de vilda djuren i Skånes djurpark.

Häng med på ett fantastiskt äventyr.
Välkommen till Basecamp.

Några av de valbara aktiviteterna:

Vildmarks och Överlevnadsövningar
Klättring
Matlagning
Vattenaktiviteter
Djurskötsel och djurkunskapsaktiviteter
Guidning i parken
Bågskytte
Fiske
Vandring
Plus massa andra aktiviteter…
Läs mer
om Skånes Djurpark

Om

skanedjurpark-logo

Skånes Djurpark är världens största djurpark för nordiska djur. Parken ligger i södra Sverige, i mitten av Skåne, på en yta på 100 hektar. En djurpark fylld med djur, natur och äventyr!

I Skånes Djurpark lever inte mindre än 75 olika djurarter! Några av de vilda djur du kan hitta här är björn, älg, lodjur, varg, kungsörn, järv och många, många fler. I Skånes Djurpark du även lära känna tamdjur så som linderödsgrisar, får, getter och kaniner.

Genom spännande och unika möten med djuren tillsammans med kunniga och engagerade djurvårdare kommer du lära dig mer om de nordiska djuren som huserar i Skånes Djurpark. Det finns alltid något att utforska i djurparkens vildmark, det är bara du och dina sinnen som sätter gränser för äventyret!

Du kan läsa mer om Skånes Djurpark och vårt arbete på www.skanesdjurpark.se

Anmäl dig!

Intressenmälan

Detta ingår:

  • Deltagande i äventyrslägret – Real Camp Skånes Djurpark
  • Samtliga måltider – frukost, lunch och middag
  • Samtliga aktiviteter

Pris:

Från 99 kr/elev
Skräddarsy er upplevelse. Offereras separat.

För bokning och frågor kontakta oss på info@realcamp.se.

Mer information vid bokningstillfället.

Packlista

Sakerna i nedanstående lista rekommenderar vi att du tar med dig till campet.
Du kan skriva ut packlistan med hjälp av knappen nedan.

Tips! Använd kängorna före lägret – nya kängor ger skavsår.

Skriv ut packlista

Bra att veta

Real Camp Skånes Djurpark

Real Camp Skånes Djurpark är ett unikt djur- och äventyrsläger förlagt i parken och skogarna kring Skånes Djurpark. Lägret riktas mot ungdomar i åldern 8-11 som har ett intresse för äventyr, djur och natur. Vi vill erbjuda ungdomarna en upplevelse utöver det vanliga – en möjlighet att utmana sig själv och testa på saker och aktiviteter man normalt inte kommer i kontakt med i en fantastisk miljö samt ge möjligheten att skaffa nya vänner. Deltagarna kommer att delas in i grupper och lägret är uppbyggt på en story-telling, d.v.s. det finns en bakomvarande historia som leder deltagarna framåt mot målet. Tillsammans löser deltagarna knepiga problem relaterade till djur och natur, vissa ledtrådar får man när man klarat en uppgift andra är en aktivitet som man i gruppen ska genomföra. Varje grupp har en lägerledare som följeslagare och som även hjälper gruppen framåt.

Aktiviteter

Alla aktiviteter är förlagda i eller runtomkring parken. Exempel på aktiviteter grupperna ska ställas inför: • Djurskötsel • Heldagsaktiviteter i skog & mark • Samarbetsövningar • Kvällsvandring i djurparken • Klättring • Plus en massa andra roliga aktiviteter. Alla aktiviteter är säkrade av lägerledare och personal från Real Camp Skånes Djurpark.

Boende

Deltagarna kommer att bo tillsammans i basecamp. Varje dag utgår man härifrån. Det är här man samlas kring läger elden och delar med sig av sina erfarenheter var kväll. Det finns nattvakter med och sover för att säkerställa att deltagarna har det bra och känner sig säkra.

Resa och Mat

Beställaren står för resa till och från lägerplatsen, samt fika och mat. Real Camp kan ordna med resa och mat om så önskas. Offereras.

Försäkring

Eleverna är försäkrade via sin skola under skoltid. Övrig tid är eleverna olycksfallsförsäkrade via Lärande Partner.

Kontakt

Hej!
Jag heter Anneli och ansvarar för Real Camp Skånes Djurpark.

Tveka inte att kontakta mig om ni har några funderingar om campet och allt runt omkring det!

Telefon: 010-139 80 69
Mobil: 070-850 96 57
E-post: info@realcamp.se

Kolla gärna in våra andra camps